Welkom Op de website van

BEO ENKHUIZEN

Buurtvereniging Boschplein en Omgeving

Nieuwjaarsreceptie BEO afgelast

 

Beste BEO-Leden

Van Nieuwjaarsborrel naar Lenteviering

 

Onze traditionele en zeer gezellige BEO-Nieuwjaarsborrel zou op 16 jan 2022 in “Die Port van Cleve” gehouden worden, maar helaas heeft de opkomst van de Omikron-variant en de coronamaatregelen plaats gemaakt voor te veel onzekerheid. Leek het eerst steeds beter te gaan, nu zitten we weer met beperkende maatregelen en versoepelingen lijken er voorlopig nog niet in te zitten.

Daarom hebben wij als BEO-Bestuur besloten om de Nieuwjaarsborrel om te zetten naar een gezellige Lenteviering op zondag 3 april 2022.

Natuurlijk is dit ook “onder voorbehoud”, maar we zijn optimistisch en hopen dat we tegen de lente aan, onze plannen & activiteiten weer kunnen uitvoeren met meer bewegingsvrijheid.

Zodra er meer zicht is op “wat wel en niet kan” zullen wij u definitief van deze Lenteviering op de hoogte stellen. Dan zullen we ook de locatie bekendmaken.

Nogmaals wensen wij voor nu iedereen alle goeds toe en we maken er onder de gegeven omstandigheden het beste van.

Hartelijke groeten,

Het BEO-Bestuur

 

BBQ Beo 21 augustus gaat door!

Beste BEO Leden,

 

Het kan  weer!!

Na een tijdje dat wij als bestuur niets hebben kunnen organiseren gaan we voor u weer wat leuks doen.

Wij gaan op zaterdag 21 augustus 2021  de traditionele  BEO-barbecue organiseren!

De deuren zullen om 17:00 open gaan op het boschplein

En we zullen u dan ook op 1.5 meter afstand met warmte ontvangen.

De kosten voor deze bedragen € 10,00 euro per persoon en voor kinderen ( vanaf 5 jaar) € 5,00 euro.

Voor deze kleine bedrage krijgt u onbeperkt eten en 2 consumptie munten.

Voor de kinderen staat er de hele dag gratis limonade klaar!

Vragen of opgeven kan per mail beo.enkhuizen@gmail.com

Graag tot ziens op zaterdag 21 augustus!

Alles uiteraard onder voorbehoud van de geldende RIVM corona maatregelen.

Hartelijke groet,

Het bestuur van de BEO.

Bezoek aan de Witte Schuur

 

Zondag 3 november rondleiding in De Witte schuur. 

 

Na een grote verbouwing werd de buurt rondgeleid door een prachtig vrijwel nieuw gebouw, de omgeving met vervuilde grond was nog niet af. Het educatief centrum De Witte Schuur staat op historische grond waar schepen werden gebouwd en wat nu een plantsoen is, was ooit een vissershaven en dus vervuild.

De Witte Schuur krijgt een anderen naam vanaf heden heet het Het Hertenkamp en de exploitatie is breder geworden. Na ontvangst door met koffie en gebak en een uitleg door de enthousiaste medewerkster Ofra Carmi over het Hertenkamp volgt nog een lezing met lichtbeelden over de vogeltelling op het wad, waarbij Ofra en haar man gedurende een aantal weken in de zomer ook betrokken zijn.

 overige Foto’s    

 

Het Sint Maarten lied

Binnenkort is het alweer 11 november! Hier is voor iedereen die het mee zou willen zingen de tekst én het geluid van het Sint Maartenlied. Kinderen van Montessorischool de ‘Wegwijzer’ en de ‘Pancratiusschool’ zongen het lied een paar jaar geleden in de studio van radio/tv Enkhuizen voor de opname. Klik op de youtube link  ‘St Maartenlied’ hieronder en je hoort hoe ’t klinkt (openen in Google Chrome lukt altijd!).

 {loadposition stMaarten}

Youtube Link stMaarten lied

LIED_Sint_MaartenCCF27102008_00000

Rondleiding door de Waag

Enkhuizen 29 september 

 

Klaas Koeman verzorgde als voorzitter van Oud Enkhuizen een rondleiding voor de buurt, door de Waag, sinds een half jaar het onderkomen van de Vereniging Oud Enkhuizen.

 

Uniek gebouw die sinds de bouw nauwelijks is veranderd. Op een levendige wijze werd verteld wat er zich zoal heeft afgespeeld gedurende de vele eeuwen van Waag tot Politiebureau en kunstuitleen gebouw. 

 

 

Gevelstenen Wandeling

 

 

Gevelstenen-wandeling 

door Enkhuizen o.l.v. Cees Groot.

Afgesloten door een borrel in de Masterbar.

Op zondag 7 april 14.00 uur.

Onder leiding van Cees Groot starten we een buurtactiviteit op zondag 7 april 2019. We zien stenen die we nooit zien, we horen verhalen die we nooit horen. Is heel interessant, stenen uit alle tijden en in alle stijlen. Wie eerder stadswandelingen heeft gelopen ziet op deze zondag heel andere dingen dan anders. Vaak kleine steentjes in kleine steegjes, maar ook rijk versierde gevels met uitbundige versierde stenen in de Westerstraat. Een volgende keer is er nog ruimte voor een wandeling in de eigen BEO buurt. Na afloop was er een gezellige borrel in de Masterbar, we hadden geluk met het weer, was een geslaagde middag.

 

 

 

gevelsteen

 

 

hier is een link naar het album  klik hier voor de foto’s gemaakt door Ankie Colombijn