22 augustus 2010 marijnberends

BEO Barbecue 2010

Een geslaagde BBQ

bbbq-2010-in-de-tent-1

Echt gunstig was de weersverwachting niet, maar wat hadden we een prachtige avond! Een feestelijk versierde tent, prachtige salades, heerlijke drank, gezellige mensen: alles werkte mee om van deze avond een succes te maken. Kleine problemen als: ‘waar is de sleutel van het hek’, ‘hoe warm je satésaus op?’ werden moeiteloos opgelost. De bedieners van de BBQ verstonden hun vak: prima gaar, maar niet verbrand vlees werd in overvloed bereid.
bbbq-2010-spelende-kinder-1Ook de kinderen amuseerden zich geweldig op deze prachtige zomeravond. Hun gelach en  opgetogen geschreeuw vormden een prima achtergrond muziek.
Onze wijk heeft, naar de keuze van de wijn te oordelen, een rode inslag. Toen die stroom droog dreigde te vallen kwamen er van diverse kanten aanvullingen, zodat er wel een mini wijnproeverij leek te ontstaan.
Tot twee keer toe werd ik bij oversteek van mijn huis naar de feestplek op straat staande gehouden: “Dat ziet er gezellig uit”, was het commentaar. De tweede keer was ik inmiddels wat overmoedig: ‘U moet maar lid worden zei ik. “Ja maar, ik woon hier helemaal niet”, sprak de man. Ik weer: “Ja als U dan maar lid wordt als u hier komt wonen”. Dat heeft hij plechtig beloofd.
De volgende ochtend leken alle sporen van de misdaad verdwenen. Geweldig hoe zo’n klus gezamenlijk geklaard wordt.
Eigenlijk kan ik alleen maar zeggen: de wegblijvers hadden ongelijk!

Hier is de link voor de foto’s van de barbecue. 

klik op de foto en je kunt daarna het album bekijken