18 april 2016 marijnberends

BEO Jaarvergadering 2016, een impressie

 15-4-2016 Beo_Jaarverg_11

Tegen zessen begon men binnen te druppelen. De meeste mensen waren feestelijk gekleed alsof ze een bijzondere avond tegemoet gingen. En dat was ook zo. We werden warm ontvangen door Ineke en kregen meteen een glaasje ingeschonken door Marga, Ingrid en Karin, de gastvrouwen. Heel gezellig allemaal.

    

jaarvergadering beo 15 april 2016

 

 

 

Al snel ontstond er een ongedwongen stemming. Mensen die elkaar al kenden praatten met elkaar en ook degenen die elkaar niet kenden hoefden geen drempel over om contact te maken. De stemming was die van een feestje, des temeer toen ook nog een lekker exotisch buffet op tafel werd gezet: bobotie, en wel in 2 varianten: met rijst, gebakken aardappelen en verschillende salades! Dit alles afgemaakt met een toetje en een kopje koffie of thee. Onze Gerda had zich weer eens overtroffen met hulp van Bas en Martien, die ondertussen ook nog foto’s maakte. Verschillende BEO-leden verrasten ons door jolig op te treden als bedienend personeel. Tenslotte zaten we tevreden en verzadigd klaar voor de vergadering, die zoals vanouds kwiek werd voorgezeten door Ineke die wel vond dat we voor negenen klaar moesten zijn om nog te kunnen genieten van de nazit.

Nadat Wim een heldere uiteenzetting had gegeven over het abonnement op het Forum van BEO en over hoe dat gebruikt dient te worden, werkte Ineke in vlot tempo de verdere agendapunten af tot het punt van de contributie ter sprake kwam. Hierover dreigde enige commotie te ontstaan. Maar gelukkig werd daarover snel overeenstemming bereikt na een paar terechte opmerkingen van enkele leden. De agenda werd vervolgens afgewerkt en zelfs met inbegrip van de rondvraag waren we om 21.20 uur klaar.

De nazit kon beginnen: Marga hervatte haar rondgang met in de ene hand een fles rode en in de andere een fles witte wijn, die ze de rest van de avond niet meer losliet 🙂 , om de leden te plezieren.

Het was weer een adequate, geslaagde en zeer gezellige jaarvergadering. Leuk te zien hoe zulke verschillende mensen van diverse pluimage en achtergrond met elkaar omgaan alsof ze één grote familie zijn. Met dank aan allen die zich voor deze goed lopende vereniging inzetten. We kunnen het 10-jarig jubileum volgend jaar met vertrouwen tegemoet zien!