27 april 2015 marijnberends

BEO-jaarvergadering!

18.30 uur: etenstijd! En ditmaal geen gewoon diner: het was weer tijd voor de BEO-jaarvergadering! Daarvoor diende dus de nodige energie naar binnen te worden gewerkt en daar was goed voor gezorgd: Ankie en Bas hadden zich flink uitgesloofd in de keuken! Broccoli-kaas-quiche, salades, een geweldige curry (graag het recept!)… alles was aanwezig. En er werd zelfs nog wat apart gehouden voor de leden die pas later aan konden schuiven! Marie, Karin en Marga voorzagen de leden van koffie, thee en andere lekkere drankjes.

Om iets over achten werd de vergadering geopend door voorzitter Ineke. BEO gaat nu alweer bijna haar negende jaar in en dankzij alle vrijwilligers blijft het een succes. Zo hield Ankie opnieuw de notulen bij tijdens de vergadering en deden Kees en Yolanda verslag van hun “hoofdbrekens” over de kas. Dankzij onze naaisters Marie en Henny hoeft hier geen beroep meer op gedaan te worden bij Sint Maarten en ziet iedereen er toch fantastisch uit op 11 november. Er moet slechts nog worden gewerkt aan een broek en een tuniek van de schildknaap.

Er wordt ook veel gedaan om BEO uit te breiden. Zo is Gerda rond de feestdagen op stap geweest met maar liefst zeventig kaartjes en kaarsjes om mensen te informeren over BEO en om leden te werven. Ook Joop en Carla gaan regelmatig langs huizen voor lief-en-leed-bezoekjes. Wat dit onderwerp betreft kwamen er een paar hilarische anekdotes voorbij. Er werd genoeg gelachen tijdens de vergadering, soms tot tranen aan toe!

De vergadering werd afgesloten met ideeën over toekomstige activiteiten. Er waren er genoeg, maar er klonk toch wel erg veel enthousiasme bij het voorstel om Kees Schilder een rondleiding te laten geven door ’t Suud en om een tocht te maken met de Schuttevaer naar vogeleiland De Kreupel. Het bestuur gaat binnenkort “uitvogelen” of dit ook daadwerkelijk de activiteiten gaan worden voor september en oktober.

Iedereen bedankt voor de vruchtbare avond!

BEO-jaarvergadering! (Foto’s van Erik Colombijn en Marieke Bielsma)