13 juni 2013 marijnberends

BEO pedalleert door het Westfriese landschap

 fiets1

Zaterdag 8 juni jl. werd de jaarlijkse RABO sponsorfietstocht georganiseerd. Ook dit jaar had de ploegleiding van BEO voor deze monstertocht ingeschreven.

Na het vervullen van de startformaliteiten, het voorstellen van de fietscoureurs en het regelen van de catering, vertrokken er 11 zenuwachtige sportievelingen vanaf de Rabobank in Enkhuizen. In rap tempo werd de stad uitgereden en ging het via kronkelige wegen naar de eerste etappeplaats Bovenkarspel. Een kort rustmoment werd ingelast om de tactiek te bespreken: “Waar moeten we naar rechts en hoe staat de wind vandaag?”IMG 8294

Op weg naar de etappeplaats Venhuizen was het heerlijk genieten van het mooie landschap. Een feest van herkenning, we rijden nog steeds de goede route. Aangekomen bij rustpunt 2 was er tijd voor koffie, dat hadden we inmiddels wel dik verdiend. Uiteraard was er een kort overleg: “Wanneer krijgen we nu eindelijk te maken met tegenwind en is er voor de aankomst nog een colletje van de 5e categorie?”

Allemaal belangrijk voor een gezamenlijke aankomst bij het hoofdkantoor in Zwaagdijk-Oost. Het werd steeds drukker onderweg, diverse groepen werden ingehaald. Daar was eindelijk het hoofdkantoor alwaar een koor de stemming er goed inhield. Stempelen en tijd om eens te kijken in het meegekregen rugzakje vol met versnaperingen. We waren al over de helft en nog steeds geen uitvallers.

Vol goede moed trapten we via Wervershoof naar Andijk; file rijden is niet alleen voor auto’s , fietsers kunnen er ook mee te maken krijgen. Bij Cultura was het een komen en gaan van fietsers, de verkeersregelaars hadden hun handen vol om alles in goede banen te leiden. Fietsen op slot en effen kijken wat er te doen was. Ook hier muziek, zang, koffie, thee en ijs.

Bij vertrek misten we een sleuteltje, goede raad was duur….toch maar gaan zoeken……en jawel een goede verkeersregelaar regelt niet alleen het verkeer

maar vindt ook sleuteltjes. Pffffffff.IMG 8292

De laatste etappe; met z’n allen op weg naar het eindpunt in Enkhuizen. Door het grote aantal deelnemers, de smalle fietspaadjes en het hoge tempo viel de groep een beetje uit elkaar. Het was een lang lint fietsers richting Enkhuizen. Op de Molenweg vond de hergroepering plaats en kon het laatste stempeltje worden opgehaald. Na de toespraak van de ploegleider en het elkaar feliciteren met het behaalde resultaat gingen we allemaal voldaan naar huis: “Volgend jaar gaan we zeker weer! Het is leuk, gezellig, sportief en goed voor de kas van BEO.”


Voor meer foto’s klik hier  en  klik hier