7 september 2011 marijnberends

De Lantaarnpalen van de Baansteeg

In de Baansteeg zijn de lantaarnpalen vervangen door gebruikte palen die de gemeente nog had liggen:

helaas zijn ze lelijk en geven veel te veel licht. Heel wat anders dus dan de nostalgische straatlantaarns die intussen op de Dijk, Paktuinen, Vissersdijk, Nieuwstraat enz. staan en die overal neergezet zouden worden bij herinrichting van straten of vervanging van lantaarnpalen…

 

lantaarnpalen_baan_avond_close  lantaarnpaal_baan_overdag_close

 

 

Ruud Kok (medewerker van de gemeente) vertelt dat het beleid van de gemeente er in principe inderdaad op gericht is om oude straatlantaarns te vervangen door de Oud-Hollandse, maar dat daar op dit moment geen geld voor is. We kunnen er dus van uitgaan dat deze lelijke palen weer vervangen zullen worden door de nostalgische, zodra de gemeentekas weer wat beter gevuld is.

lantaarnpaal_baan_overdag

Wel zal de heer Kok proberen voor elkaar te krijgen dat er wat minder sterke lampen in gezet worden. Die er nu in zitten geven licht voor wel 2 of 3 Baanstegen naast elkaar, bij wijze van spreken. Het zou ook een beetje jammer zijn als de bewoners zich genoodzaakt zien verduisteringsgordijnen aan te schaffen om nog aan hun nachtrust toe te komen.

stjanstr_lantaarnpaal_avond

We zullen zien hoe ’t verdergaat, maar blijf zelf intussen goed opletten en waarschuw het bestuur of de commissie Buurtbeheer van BEO even als er ergens in ’t Suud weer lantaarnpalen worden vervangen!

lantaarnpaal_baan_avond