28 september 2016 marijnberends

Excursie Reudenroos

Op zaterdag 24 september, een hele mooie nazomerdag, vertrekken we met een grote groep op de fiets naar atelier Reudenroos op het bedrijventerrein. Daar aangekomen staan de andere BEO-leden die met de auto zijn gekomen en zijn we met z’n 17-en. We worden heel hartelijk verwelkomd door Isabel die ons buiten al staat op te wachten. Isabel is een van de twee eigenaren van het bedrijf dat op een ambachtelijke wijze meubels en houtsnijwerk maakt. Eelco, haar man is er vandaag niet. Hij heeft een familiebezoek in Limburg.

 

Binnen in het atelier staat in het midden van de grote ruimte een tafel met daarop een dienblad met kopjes en potten thee en koffie met een schaal heerlijke koekjes. We voelen ons heel welkom. Nadat iedereen iets te drinken heeft genomen, vertelt Isabel over het ontstaan van het bedrijf dat ze nu samen met haar man runt. Ze kwam hier jaren geleden als stagiaire. Isabel volgde toen haar opleiding in Lissabon. Kennelijk sloeg de vonk met stagebegeleider Eelco meteen over, want zij is daarna niet meer terug gegaan naar Lissabon en is met Eelco getrouwd.

We krijgen verschillende projecten te zien waaraan zij nu werken, erg indrukwekkend. Zij doen veel houtsnijwerk, restaureren antieke meubels zoals een mooie bank die in het atelier staat op dit moment. Daarnaast ontwerpen zij ook keukens, houden zij zich bezig met beeldhouwen. Je kunt het volgens mij zo gek niet bedenken of zij kunnen er wel iets mee. We kijken onze ogen uit wat er allemaal staat of hangt.

We zien in een afgesloten ruimte, waar geen stof bij kan komen, een mooi boegbeeld dat gemaakt is en nu helemaal beschilderd wordt. Dat is echt heel bijzonder.

Op vrijdagmiddag en op donderdagavond kun je ook nog een cursus houtsnijden en beeldhouwen volgen bij hen!

Kortom: het was een heel leuke en interessante excursie!

Excursie Reudenroos