13 september 2010 marijnberends

Rabo Fietssponsortocht 11 september 2010

Eindelijk was het dan zover: op zaterdag 11 september zou de Rabo fietssponsortocht plaatsvinden, dus stonden we op zaterdagmorgen met 9 man/vrouw sterk om 09.30 uur te wachten om te mogen starten bij de Rabobank op de Molenweg.

Mooi weer

De weergoden waren ons zeer goed gezind, want al om 09.30 uur was het heerlijk zacht weer en begon het zonnetje al een beetje door te komen en in de loop van de dag werd dit alleen maar beter!

Na het in ontvangst nemen van de routes en de rugzakken met proviand, gingen we met onze BEO-groep (bestaande uit Karin, Carla, Bas, Kees, Erwin, Corrie, Lennart, Leo en Sonja) rond 10.00 uur op pad.

De bedoeling was om een route te gaan volgen langs verschillende Rabo banken en/of dorpshuizen in de omgeving en tevens was er een kleine prijsvraag aan verbonden waarvoor onderweg verschillende vragen beantwoordt moesten worden. Ook was het deze dag Open Monumentendag en dit was verwerkt in de tocht, want we kwamen langs verschillende monumenten en de mensen die daar zin in hadden, konden hier dan ook afstappen en even binnenkijken. Onze groep had al snel besloten om dit niet te doen en gewoon lekker in een rustig tempo (kilometer of 14/15 per uur) door te fietsen naar de verschillende stempelposten.

 Het eerste gedeelte van de route ging door de Streek naar de Rabobank in Bovenkarspel (bij WC Streekhof) waar de eerste stempelpost was opgesteld en waar ook gelegenheid was om een kop koffie te drinken. Aangezien we nog maar net op de fiets gestapt waren, besloten we om alleen even te gaan stempelen en onze eerste koffiepauze in Venhuizen te gaan nemen.

kop koffie met wat lekkers

Zo gezegd, zo gedaan. Nadat alle stempelkaarten afgestempeld waren, zijn we weer opgestapt en verder gereden (of eigenlijk een stukje terug gereden) naar Bovenkarspel, waar nog een stempelpost was opgezet bij Fietsenzaak Brandhoff en waar ook een vraag klaarstond voor de prijsvraag. Ook hier zijn we alleen maar even afgestapt om te stempelen en te bekijken hoeveel spaken er in een pot zaten.

Via de Overhaal zijn we toen over de Zuiderdijk naar Venhuizen gereden. Een mooi ritje door het rustieke Venhuizen bracht ons bij het Dorpshuis in Venhuizen waar er weer een stempelpost was. Hier hebben we de fietsen gestald en alle tijd genomen voor een lekker kopje koffie, een broodje en een toiletbezoek. Al met al hebben we hier zo een half uurtje pauze gehad en zijn toen weer op de fiets gestapt.

 

 

Na nog een stukje door Venhuizen gereden te hebben, zijn we via de Hout richting Hoogkarspel gegaan. Over de Wester- en Binnenwijzend moesten we rechtsaf over een onbewaakte spoorwegovergang en verder over een heel leuk paadje (Landpad), dwars door de maisvelden, naar Westwoud.

In Westwoud was bij de brandweerkazerne weer een stempelpost opgezet en hier werden we ook nog verwend met een zakje chips. Na lekker (chips-etend!) even in het zonnetje gezeten te hebben, zijn we een kwartiertje later weer opgestapt en hebben onze route vervolgd.

Na een stukje door de streek naar Hoogkarspel, zijn we linksaf geslagen en via de Gouw en Kadijkweg kwamen we in het natuurgebied Weelenpad. Dit helemaal uitgefietst en toen kwamen we uit in het Streekbos.

Hier was de 1 na laatste stempelpost en hier kregen we als extraatje nog een raket-ijsje, wat helaas ook ontzettend veel wespen aantrok. Volgens de route zouden we na het Streekbos nog een route via de Gouw, Vest, Wilhelminaplantsoen en Breedstraat naar de Rabobank op de Molenweg moeten volgen, maar wij hadden al heel snel besloten dat we de short-cut zouden nemen en zijn dus gewoon langs de RSG over de Dreef en de Noorderweg rechtstreeks naar de Molenweg gereden. Dit was de allerlaatste stempelpost en tevens ons eindpunt.

Al met al was het een prachtige tocht met natuurlijk fantastisch weer in een leuk gezelschap! Echt een aanrader om dit volgend jaar te herhalen en dan misschien wel met een veel grotere groep, want echt iedereen kan hieraan meedoen en plezier aan beleven.

  Wil je alle foto’s de tocht zien klik dan even de onderstaande foto

rabobank fietstocht 11 september 2010