9 March 2011 marijnberends

Hondenpoepactie

tekening gemaakt door Rob Mulder http://www.robmulderartwork.nl/Hondenpoep aan je schoenen, die van je kinderen of van je bezoekers, op de deurmat, op de vloer in de kamer… Wie ervan verschoond is gebleven mag ‘t zeggen. En ook al ruim jij de drollen van je eigen hond wel altijd netjes op, dan nog kan het gebeuren dat je in de poep trapt. Vanwege de baasjes die het heel normaal vinden dat de uitwerpselen van hun hond op straat of in het gras blijven liggen en het aan de gemeente overlaten om de viezigheid van hún hond op te ruimen. Juist daar zit ‘m de kneep en daar zou verandering in moeten komen. 

De BEO commissie Buurtbeheer heeft samen met het bestuur besloten om ‘de mouwen op te stropen’ en het initiatief te nemen tot een hondenpoepactie, samen met de gemeente en Welzijnswerk Enkhuizen, te beginnen in onze buurt. We zijn al met elkaar in gesprek.

Op donderdag 10 maart hadden we weer een overleg met Jan Scholten, wijkcoördinator van de gemeente. Het is prettig om te merken dat er meteen ‘spijkers met koppen’ worden geslagen:

 

wethouder Klaas Kok staat achter ons initiatief en er is ‘een potje’ geld voor dit proefproject in ‘t Súd beschikbaar. De Boa’s zijn al geïnformeerd: zij spreken baasjes-in-overtreding vriendelijk aan, overhandigen een plastic zakje met een waarschuwing en wijzen op de regels.

De zakjes-met-inhoud kunnen in de stadsprullenbakken. In ‘t Súd zijn er al veel. Zo’n beetje elke 150 à 220 meter verderop vind je er wel een. Behalve de Oosterhavenstraat, die is minder goed bedeeld, dus daar komt binnenkort een extra prullenbak.

Er komt een poster met het plaatje van de ‘drollenverpakker’ (getekend door Rob Mulder), die huis-aan-huis verspreid zal worden en die je, als je dat wilt, voor je raam kan hangen. En in groot formaat wordt de poster ook nog eens aangeplakt op een speciale ‘aanplakzuil’ die op het Boschplein geplaatst zal worden.

Aan een ‘hondenpoepfolder’ wordt gewerkt, op korte termijn kunnen jullie een informatiebijeenkomst voor onze buurt verwachten en………… van de hondenbezitters onder ons zouden we graag willen horen welk ‘hondenpoep-opruim-gereedschap’ het meest praktisch in het gebruik is: van gewoon een plastic zakje en/of poepschepjes tot poepgrijpers (al dan niet uitklapbaar) en wat er al niet meer op de markt is. Mail je ideeën via beo.enkhuizen@gmail.com !

Wordt vervolgd