8 maart 2012 marijnberends

Jaarverslag 2011 Commissie Lief en Leed

 

Jaarverslag van de commissie Lief&Leed, 2011

Samenstelling van de commissie:

In het afgelopen jaar is de commissie niet van samenstelling veranderd. Die bestaat dan ook nog steeds uit Carla Frederiks, coördinator en Joop Acda en Martha de Wit als leden. Martha moet nog steeds wat bijgepraat en ingewerkt, maar door drukte over en weer is daar nog weinig van gekomen.

Werkzaamheden

Lief:

Er werden weer nieuwe bewoners verwelkomd met een bloemetje en de BEO-folder. Er komen daardoor  weer nieuwe leden bij de vereniging, hoewel dat uiteraard geen verplichting is. Vaak gingen Joop en ik samen op pad wat soms leidde tot een gezellig bezoek en een uitgebreide kennismaking. Acht nieuwe bewoners werden zo verrast met een bloemetje en het wordt altijd erg op prijs gesteld.  Voor de ‘hardnekkig afwezigen’ vaker dan drie keer, is een nieuwe strategie bedacht: er wordt een folder, een kaart en een chocolaatje als verrassingspakketje door de brievenbus gedaan. Dit heeft twee maal plaatsgehad.

Aan een lid dat uit de buurt verhuisde maar wel lid bleef werd een bezoek met bloemetje gebracht.

Leed:

Er waren dit jaar ook weer zieken. Gelukkig minder erg dan vorig jaar. Twee maal ging het om kinderen. Daarbij was er voor de moeder een bloemetje en voor het kind een speeltje.

Vier maal ging naar een zieke volwassene een bloemetje. Bij een wat langere ziekte blijft de commissie wel informeren naar het verloop.

Oproep 

De commissie kan alleen goed functioneren door aangevers. Zijn er bij een van jullie nieuwe bewoners in de buurt gekomen, is er sprake van iets heugelijk zoals kroonjaar of huwelijksfeest of is er sprake van ziekte of iets anders wat een oppepper verdient, stuur dan alstublieft bericht.
Dat kan het best bij Carla Frederiks (Joopacda@quicknet.nl , 312676 of briefje in de bus Vrijdom 13.

Conclusie:

De commissie functioneert goed. Door kleine acties kan de saamhorigheid in de buurt vergroot worden.

Maart  2012

Joop Acda en Carla Frederiks