2 april 2013 marijnberends

Jaarverslag 2012 commissie Lief en Leed

 

Samenstelling van de commissie

In het afgelopen jaar is de commissie formeel van samenstelling veranderd. Die bestaat  uit Carla Frederiks, coördinator en Joop Acda. Martha de Wit die aan de commissie was toegevoegd, werd ernstig ziek en heeft inmiddels ook opgezegd als BEO lid.

Werkzaamheden

Lief:

Er werden weer nieuwe bewoners verwelkomd met een bloemetje en de BEO-folder. Er komen daardoor weer nieuwe leden voor BEO bij, hoewel dat uiteraard geen verplichting is. Meer nog dan vorig jaar gingen Joop en ik samen op pad wat soms leidde tot een gezellig bezoek en een uitgebreide kennismaking. Vijf nieuwe bewoners werden zo verrast met een bloemetje en het wordt altijd erg op prijs gesteld. Voor de ‘hardnekkig afwezigen’, vaker dan drie keer, is een nieuwe strategie bedacht: er wordt een folder, een kaart en een chocolaatje als verrassingspakketje door de brievenbus gedaan. Dit heeft tweemaal plaatsgehad.

Aan een lid dat uit de buurt verhuisde maar wel lid van BEO bleef, werd een bezoek met bloemetje gebracht. En dan was er nog een gezellige kraamvisite.

Eenmaal werd een boeket aangeboden t.g.v. een 40-jarig huwelijk en eenmaal voor een 50-jarige bruiloft. Ook is een keer een bloemetje gebracht naar iemand die een goede medische onderzoeksuitslag gekregen had. Tevens werd een 50-jarige met een attenties verrast.

Leed:

Er waren dit jaar ook weer zieken. Drie maal werd een zieke bezocht en met een bloemetje verblijd.

Oproep

De commissie kan alleen goed functioneren door ‘aangevers’. Zijn er nieuwe bewoners in je buurt gekomen, is er sprake van iets heuglijks zoals kroonjaar, huwelijksfeest of is er sprake van ziekte of iets anders dat een oppepper verdient, stuur dan alsjeblieft bericht.

Dat kan het best bij Carla Frederiks (Joopacda@quicknet.nl , 312676 of een briefje in de brievenbus op Vrijdom 13.

Conclusie

De commissie functioneert goed. Door kleine acties kan de saamhorigheid in de buurt vergroot worden.


Maart  2013,

Joop Acda en Carla Frederiks