2 april 2014 marijnberends

Jaarverslag 2013 commissie Lief en Leed

 

Samenstelling van de commissie:

De samenstelling van de commissie is ongewijzigd. Carla Frederiks coördineert en Joop Acda is lid. Bijna alle activiteiten ondernemen wij samen.

Werkzaamheden

Lief:
Er werden weer nieuwe bewoners verwelkomd met een bloemetje en de BEO-folder. Er komen daardoor weer nieuwe leden van de vereniging, hoewel dat uiteraard geen verplichting is. Meer nog dan vorig jaar gingen Joop en ik samen op pad wat soms leidde tot een gezellig bezoek en een uitgebreide kennismaking. Zes nieuwe bewoners werden zo verrast met een bloemetje en het wordt altijd erg op prijs gesteld. Daarbij was een bezoek aan een vrouw die al vijf jaar in de buurt woonde, maar tot dan toe niet opgemerkt was. Zij is wel lid geworden, dus beter laat dan nooit!

Voor de ‘hardnekkig afwezigen’ vaker dan drie keer, is een nieuwe strategie bedacht: er wordt een folder, een kaart en een chocolaatje als verrassingspakketje door de brievenbus gedaan. Dit jaar troffen we alle mensen, soms bij een tweede keer thuis aan dus is het niet toegepast, maar we houden deze procedure erbij, voor als we weer eens op een veel afwezige stuiten.

Aan een echtpaar dat 50 jaar getrouwd was werd een bos bloemen gebracht.

Leed:

Er waren dit jaar ook weer zieken .Twee maal werd een zieke bezocht en met een bloemetje verblijd. Een keer werd en bloemetje gebracht in verband met tragische familie-omstandig-heden.

Oproep

De commissie kan alleen goed functioneren door aangevers. Zijn er nieuwe bewoners in de buurt gekomen, is er sprake van iets heuglijks zoals kroonjaar of huwelijksfeest of is er sprake van ziekte of iets anders wat een oppepper verdient, stuur dan alstublieft bericht.
Dat kan het best bij Carla Frederiks (cfrederiks@quicknet.nl“>cfrederiks@quicknet.nl , 317126 of briefje in de bus Meidenmarkt 16) , maar ook bij Joop Acda (Joopacda@quicknet.nl“>Joopacda@quicknet.nl , 312676 of briefje in de bus Vrijdom 13.

Ondanks dit speurwerk worden mensen gemist. Het valt te overwegen om toch een keer vrij uitgebreid te flyeren voor onze gezellige buurtvereniging. Ik wil daar graag suggesties voor aandragen!

Conclusie:

De commissie functioneert goed. Door kleine acties kan de saamhorigheid in de buurt vergroot worden.

Maart 2013

Joop Acda en Carla Frederiks