12 maart 2017 marijnberends

Jaarverslag 2016 van de commissie Lief&Leed

 

Samenstelling van de commissie

De samenstelling van de commissie is gewijzigd. Carla Frederiks stopt ermee en wordt opgevolgd door Karin Laan. Samen met Joop Acda is er dan weer een team, dat zoveel mogelijk samen activiteiten zal ondernemen.

 

Werkzaamheden

Lief:
Er werden weer nieuwe bewoners verwelkomd met een bloemetje en de BEO-folder. Er komen daardoor weer nieuwe leden van de vereniging, hoewel dat uiteraard geen verplichting is. Joop en ik zijn doorgegaan met het samen bezoeken, dat bevalt ons prima. Het is gezelliger en we vullen elkaar aan. Tien nieuwe bewoners werden zo verrast met een bloemetje en het wordt altijd erg op prijs gesteld. Soms woont een gezin al wat langer in de buurt, zonder dat de commissie hier weet van had. Bij een familie, inmiddels al een tijd lid, werd zo alsnog een ‘welkomstgeschenk’ gebracht. Misschien moet het bestuur nog eens overwegen te gaan ‘flyeren’ bij niet-leden; zo wordt in ieder geval voorkomen dat mensen jaren in de buurt wonen zonder op de hoogte te zijn van een bloeiende buurtvereniging.

Aan een bruidspaar werd ter gelegenheid van hun huwelijk een boeket aangeboden.

Leed:

Er waren dit jaar ook weer zieken. Acht maal werd een zieke bezocht en met een bloemetje verblijd, eenmaal zelfs in het ziekenhuis te Hoorn. Daar het in het laatste geval om mijzelf (CF) ging, kan ik er nu uit ervaring over oordelen: het doet goed! En dat de buurtvereniging ook buiten L&L een vriendenband vormt bewijst wel de vele kaarten en bezoekjes die ik verder nog ontving!

 

Oproep

De commissie kan alleen goed functioneren door aangevers. Zijn er bij een van jullie nieuwe bewoners in de buurt gekomen, is er sprake van iets heugelijk zoals kroonjaar of huwelijksfeest of is er sprake van ziekte of iets anders wat een oppepper verdient, stuur dan alstublieft bericht. Ondanks het bovenbeschreven ‘vangnetsysteem’ blijft dit heel belangrijk. Het is natuurlijk het leukst als je als kersverse nieuwe bewoner begroet wordt
Dat kan het best bij Karin Laan (Karin.laan@planet.nl 315581 of briefje in de bus Vrijdom 9), maar ook bij Joop Acda (Joopacda@quicknet.nl , 312676 of briefje in de bus Vrijdom 13).

 

Conclusie

De commissie functioneert goed. Door kleine acties kan de saamhorigheid in de buurt vergroot worden.