21 maart 2018 marijnberends

Jaarverslag Commissie Lief&Leed 2017

 

Samenstelling van de commissie

De samenstelling van de commissie is gewijzigd. Door ziekte van Joop Acda heeft de commissie een tijdje op non-actief gestaan. Toen duidelijk werd dat Joop niet meer terug zou komen hebben we een vervanger gezocht. Dat is niet gelukt. We hebben het opgelost door de taken te verdelen. Karin doet vooral ziekenbezoek en bijv. kraamvisite of felicitatie bij huwelijk. Gerda richt zich op nieuwe bewoners in de buurt.

Werkzaamheden

Lief:

Nieuwe bewoners in de buurt worden welkom geheten met een plantje en een mooie welkomstkaart, speciaal ontworpen door Ankie.

Gerda heeft veel zicht op de buurt omdat ze veel wandelt met de hond, en part-time postbode is. Als een huis te koop staat wordt dat genoteerd en na verkoop worden de bewoners bezocht als ze enigszins gesetteld zijn. Hoewel uitgangspunt is dat nieuwe bewoners op de hoogte worden gebracht van onze vereniging is het natuurlijk ook fijn dat velen zich aanmelden als lid.

Die huisbezoeken zijn heel leuk om te doen, je leert de nieuwe bewoners kennen en je draagt wezenlijk bij aan de sociale cohesie in de buurt.

Leed:

Er waren dit jaar ook zieken.

Vijf keer werden zieken bezocht. Het is fijn dat je de mensen die je bezoekt kent. Daardoor kan je een op maat gesneden bezoek brengen. Soms is dat een fijn gesprek, soms alleen even een bloemetje aan de deur omdat je weet dat de persoon in kwestie het erg moeilijk heeft en geen ruchtbaarheid wil geven aan het ziekzijn.

Oproep

De commissie kan alleen goed functioneren door aangevers. Zijn er bij jullie nieuwe bewoners in de buurt gekomen, is er sprake van een heuglijk feit, is er sprake van ziekte neem dan alstublieft contact met ons op.

Dat kan het best bij:

Gerda Vroom gerda.vroom@gmail.com“>gerda.vroom@gmail.com of appen 0618518152 of briefje Drie Groene Eikels 29

Karin Laan karin.laan@planet.nl“>karin.laan@planet.nl 0228315581 of briefje Vrijdom 9.

Conclusie

De commissie zorgt ervoor dat de saamhorigheid in de buurt vergroot wordt en is daarmee een belangrijke factor binnen de activiteiten van de buurtvereniging.

Karin Laan en Gerda Vroom

maart 2018