13 maart 2015 marijnberends

Keez-avond

Op vrijdag 20 februari was het zover! De buurt kwam weer gezellig bij elkaar voor een avondje Keezen!

Ter voorbereiding wees mijn collega mij nog op de categorie ‘vergeten spelregels’:

Een geslagen pion dient zich een baan, ter lengte van ten minste twee ellen, door de spanning en sensatie opgebouwde, zweethoudende atmosfeer te klieven…

En of er sprake was van zo’n door spanning en sensatie opgebouwde atmosfeer, want wat waren we allemaal fanatiek! Zelfgecreeërde regels werden niet geaccepteerd en in eerste instantie wilde men niet ruilen van Keez-tafel: men wilde REVANCHE! Later op de avond kwamen er echter toch verschillende teams tegenover elkaar te zitten en werden er zelfs nieuwe duo’s gevormd (soms als laatste redmiddel, soms als uitdaging).

Karin had maar liefst 5(!) Keez-borden verzameld, waarvan er één om wat meer denkwerk vroeg. Het betrof een editie voor het goede doel, waarbij gebruik werd gemaakt van een gewoon kaartspel. Hieraan waren de zetten gekoppeld. Na een paar beurten wist ieder echter precies dat je flink opschoot met een vrouw (12 stappen vooruit!) en dat de boer ronduit vervelend was, want voor je het wist struikelde je vlak voor de finish, omdat jouw pion werd geruild.

Gerda voorzag ons tijdens de avond van overheerlijke hapjes, wat goed van pas kwam, want het bedenken van strategieën kostte ons een hoop energie! Aan het einde van de avond zaten ook Gerda en Karin dan eindelijk aan een Keez-tafel om een potje te spelen. Anderen die waren uitgespeeld, zaten nog gezellig met elkaar aan tafel te praten.

Iedereen onwijs bedankt voor de leuke avond!

Keez-avond (Foto’s van Marieke Bielsma)