5 July 2016 marijnberends

Midzomeravond 2016

Wat hebben wij weer genoten van onze midzomeravond bij Karin thuis! De opkomst was groot. Iedereen had er weer zin in.

Vele buren kwamen bij elkaar en zo leer je ook weer wat nieuwe mensen kennen. Er was in de middag nog een ware plensbui gevallen, maar in de avond waren de weergoden ons goed gezind.

Nadat onze gastvrouw iedereen van koffie of thee had voorzien, gaf ze ons een kleine intro, om daarna de gezelligheid luister te geven. En die kwam van twee geweldige trekzakspelers. Een genot om naar te luisteren! Heel gezellig die vrolijke muziek in de prachtige tuin. Ook werden we rijkelijk van hapjes voorzien, wat het feest helemaal compleet maakte.

Hierna hoorden wij nog een prachtig verhaal van een van de buren. Zij had dit in Oudhollandse stijl geschreven. Het verhaal ging over een Franse handelsman in vroegere tijden. Onder meer werd nog eens benadrukt dat een buitenpoorter nooit bij onze stadsgenoten zou horen, die hier in Enkhuizen geboren en getogen waren. De Fransoos kon op het schip waarmee hij was aangekomen, zoals nog vele bootvluchtelingen dagelijks doen, zijn Franse vlag binnenhalen en mocht het liefst zo snel mogelijk de stad weer verlaten. Nu wapperen de vele verschillende vlaggen vrolijk in de rondte. We zijn zelfs blij met de vele toeristen die over het water onze stad komen aandoen.
Ook het stukje over de paardenraces, die er dus al door de eeuwen heen waren, was prachtig. Eigenlijk is er tot op heden niet veel veranderd…

De buurtjes hebben tussentijds over allerlei leuke en minder leuke dingen geconverseerd. En er is daarbij heel wat afgelachen.

Langzaam zijn de mensen zo rond één uur weer naar huis afgedruppeld, want gezelligheid kent geen tijd!

Dank jullie wel, Karin en Ton, voor de gastvrijheid en bereidwilligheid om elk jaar opnieuw je huis zo open te stellen voor zo’n gevarieerd gezelschap!

Marieke heeft tijdens de avond foto’s gemaakt. Marieke: “Ze zijn helaas niet altijd even scherp. Mocht je je afvragen wat er te zien is op de eerste twee foto’s… Bart zijn aandacht werd al snel getrokken door een kolibrievlinder. Deze vlinders zijn zeer zeldzaam! Er zijn serieuze spotters, die kilometers afreizen om zo’n beestje in het echt te kunnen zien. Bij Karin komen ze gewoon in de tuin! 🙂 Als je goed kijkt, kun je de vlinder op één van de twee foto’s zien. De vlinder is met zijn tong (snavel) bezig om nectar uit een bloem te zuigen. Heel goed, want er vindt tegelijkertijd bestuiving plaats met als gevolg een prachtige bloementuin!

Klik op de link hieronder, om bij het album te komen:

Midzomeravond 2016