26 June 2017 marijnberends

Midzomernachtfeest 24 juni 2017

Wil je eerst kijken naar de film die gemaakt is van het toneelstuk, hier is de link: 

https://youtu.be/O9Nt0N58XXI

Wij werden weer hartelijk ontvangen in de prachtige tuin van Karin.

Het voorprogramma werd verzorgd door enthousiaste kandidaten, die zich als ware artiesten ontplooiden. Eerst de prachtige muzikale stukken van de kinderen Endrika en Clement. Het lijkt wel of ze elk jaar beter worden. Daarna gaf Ina in het West-Fries een prachtige voordracht, waarbij de malversaties regelmatig voorbij kwamen. Best moeilijk voor de niet West-Friezen onder ons. En toen legde Thieme ons de Bijbel nog eens uit. Niet geheel overbodig, daar ik dat boekwerk al geruime tijd niet had ingekeken. Het werd mij allemaal weer duidelijk. Deze uitleg zal ik zeker niet direct meer vergeten. Erg leuk. 

 

Foto's Midzomernachtfeest 2017
Midzomernachtfeest 2017

 

 

Toen kwam het klapstuk van de avond. Het toneelstuk, gespeeld door zes vrijwilligers uit onze buurtvereniging: Gerda, Wim, 2 Inekes, Gerrit en Karin. Het begon al gelijk op een hoog niveau. Daarvoor was Ineke op haar dakterras geklommen om als inleidend woordje de inhoud van het stuk wat voor te bereiden. Natuurlijk kon daartussendoor de reclame voor de klusjesman niet ontbreken: die van ‘www.klusjesklaar.nl’ dus. De spelers werden voorgesteld en de hoofdrolspeler liet een luid gebrul horen, met gespreide armen, waarvan wij danig onder de indruk geraakten. Daarna kwam de echte leeuw ten tonele. Die zei maar heel magertjes “brul, brul”. Gelukkig, dacht ik, er vallen geen doden, maar dat had ik mis!

Je kon merken dat de spelers flink geoefend hadden, dat was te zien en te horen. In het laatste deel rolden er twee geliefden over elkaar heen. En aan het eind werd het wel wat dubbelzinnig, hm hm. Degene die als muur speelde met het doorkijkkiertje erin werd gevraagd of ze haar gleuf wilde tonen… Heel begrijpelijk dat de muur daarna enige tijd nodig had om te herstellen. Gedurende het hele toneelstuk werd de maan rondgesjouwd aan een stok, want die moest bewegen. We hebben heel wat afgelachen.

Werkelijk, Shakespeare was er niets bij. Tot in de late uurtjes werd er nog gezellig gebabbeld en gepimpeld. Met al die goede artiesten een avond die toch wel een professioneel tintje kreeg. 

 

 

De link naar de film die gemaakt is van het toneelstuk: 

https://youtu.be/O9Nt0N58XXI