17 augustus 2010 marijnberends

Midzomernachtfeest 26 juni 2010

Wat was het een mooie avond! Prachtig weer en feest op een idyllische plek: de grote stadstuin van Karin Laan. 

Helaas hebben we Oberon, Titania en Puck niet gezien

Een gouden greep toen bleek dat het bierproeven niet doorging vanwege te weinig deelnemers (jammer hoor, want zo’n proeverij moet toch heel erg leuk zijn voor bierliefhebbers). Het opzetten van de grote partytent was dus niet meer nodig en bovendien was het bloedheet op het schoolplein van Villa Harlekijn. In de tuin van Karin was het heerlijk: schaduw van de bomen en veel bloemen.  Toen Karin het voorstel deed ging iedereen energiek aan de slag met de voorbereidingen voor het feest: alles klaarzetten, lampionnen ophangen enz.

 

Rond 21.30 uur kwamen de eerste bezoekers en al gauw zaten we met zo’n 30 buurtgenoten gezellig te praten en te genieten van een glas wijn, bier of fris, lekkere borrelhapjes en van de prettig aanwezige gitaarmuziek en zang van Sjef Roest op de achtergrond. Totdat het gezelschap werd opgeschrikt door… twee dronkenlappen!

 

Het was natuurlijk ook wel erg aantrekkelijk zo met de poort open naar Karin’s tuin. Al snel hadden de twee het biertapje gevonden en met het zelfgetapte biertje kwamen ze richting feestgedruis. De vrouw probeerde hem nog wat te temperen, maar de man was niet meer te houden bij het zien van al dat vrouwelijk schoon. Gelukkig zijn onze BEO-vrouwen niet zo snel onder de indruk van wat handtastelijkheden. Ze gaven hem goed van repliek!

Na een stief kwartiertje bleek het allemaal in scene gezet… De ‘dronken’ man werd vertolkt door Jeroen, de maat van de Schuttevaer en de vrouw door Willeke van Toneelgroep Drommedaris. Bedankt Jeroen en Willeke!

Laat in de avond kwam de volle maan op en pas ver na middernacht verlieten de laatste gasten het feest.

Deze avond was een groot succes! Volgend jaar vieren we weer Midzomernacht in de fijne, inspirerende tuin van Karin!

 

Ineke Stolk en Gerda Vroom.

 

Iets over de Elfenkoning uit Wikipedia

Oberon (elfenkoning)

Oberon of ook AuberonKoning der Schaduwen en elfen, is het bekendst als de feeënkoning uit Shakespeares toneelstuk A Midsummer Night’s Dream, geschreven rond 1595. Toch werd het personage van Oberon al in de 13e eeuw beschreven in het Franse middeleeuwse gedicht Les Prouesses et du faitz nobele HUON de Bordeaux van Huon de Bordeaux en kwam veelvuldig voor in oude verhalen.

Bestand:Joseph Noel Paton - The Reconciliation of Titania and Oberon.jpg

Bij Shakespeare zijn Oberon en Titania van elkaar vervreemd omdat Titania weigert haar knecht aan Oberon af te staan om Oberonsschildknaap te zijn. Puck bezorgt Oberon een drankje, gemaakt van het sap van een bloem. Oberon zorgt ervoor dat het sap opgenomen wordt door Titania, zodat Titania afgeleid wordt, en hij haar kan dwingen de knaap af te geven.

De dingen worden nog complexer wanneer Oberon kennis maakt met de Atheense geliefden. Hij geeft Puck de opdracht om de magische bloem ook te gebruiken op hen.  

 

Link naar Wikipedia om meer te lezen  http://nl.wikipedia.org/wiki/Oberon_(elfenkoning)