2 April 2014 marijnberends

Overleg 18-04-2013 met gemeente over buurtbeheer

 

Datum: 18 april 2013

Tijd:      14.00 uur

Plaats:  Administratiekantoor gemeente Enkhuizen

Aanwezig: Ineke Beertsen, Franz Hugens en Jan Scholten (gemeente Enkhuizen).

Onderwerp: Hondenpoepoverlast

 

De leden van de buurtvereniging hebben de laatste periode geconstateerd dat de overlast van de hondenpoep na de actie tegen hondenpoep in 2011/2012 weer flink is toegenomen. De buurtvereniging BEO heeft ideeën en tips voor de gemeente hoe wat hier aan gedaan zou kunnen worden.

De gemeente heeft na de actie in 2011/2012 naar aanleiding van meldingen over een te kort aan afvalbakken, vooral in de nieuwbouw, er ongeveer 15 stuks bijgeplaatst. Ook zijn er in verschillende buurten folders afgegeven om de sociale controle wat extra te kunnen ondersteunen.

 

  • Uit de verschillende publicaties op o.a. internet blijkt dat hondenpoepoverlast valt of staat met het handhaven op het niet opruimen van de hondenpoep en het niet aangelijnd houden van honden (i.v.m. de verkeersveiligheid). Uit ervaringen van andere gemeenten blijkt dat handhavingsprikacties (gemeente Vilvoorden) goed werken.

Gemeente: het handhaven op het niet opruimen van hondenpoep weer onder de aandacht van wethouder Wijnne brengen.

 

  • De gemeente Amersfoort heeft op de gemeentelijke website op een goede opvallende manier gevonden om aandacht te vragen voor de regels, sancties en uitlaatroutes die gelden voor het uitlaten van honden.

Gemeente: kijken wat voor Enkhuizen hierin de mogelijkheden zijn.

 

  • De gemeenten Leeuwarden en Den Helder hebben samen met ’’Jantje Beton’’ en verschillende basisscholen acties gehouden tegen de hondenpoep. Bij deze mogelijke actie(s) ook gebruik maken van een marktkraam op de weekmarkt.

Gemeente/Welwonen: gaan hierover informatie inwinnen.

 

  • Bussum gebruikt als slogan bij hun hondenpoepactie: mijn baasje schept op!

 

  • Toeristen (veel vanuit de havens) zijn niet op de hoogte van de regels die gelden voor het opruimen van de hondenpoep.

Gemeente: Bij de haven informeren hoe regels hondenwijzer bij passanten bekend worden.

 

 

 

Voor verslag; Jan Scholten