25 maart 2016 marijnberends

BEO jaarverslag 2015

 

Het bestuur heeft dit jaar totaal 8 keer vergaderd en een aantal activiteiten georganiseerd om buurtbewoners met elkaar in te contact te laten komen. Een aantal activiteiten waren hetzelfde als vorig jaar maar er waren er ook die weer nieuw waren. Deze activiteiten worden in de bestuursvergaderingen altijd geëvalueerd om volgende activiteiten eventueel te verbeteren.Het aantal leden dat dit jaar de contributie heeft opgezegd zijn er 4. Daar tegenover hebben we 7 nieuwe leden verwelkomd. Het totaal aantal huisadressen kwam hierdoor in 2015 op 79.

De activiteiten van dit jaar:

Vrijdag 9 januari Nieuwjaarsborrel in buurtcafé “de Slof” van 16.30 tot 19.30 uur.

Het was een prettige ruimte; genoeg ruimte om te lopen om iedereen te kunnen spreken. Financieel gezien waren we bij

de Slof een stuk goedkoper uit dan vorig jaar bij de Dikke Mik”.

 

Vrijdag 20 februari

Spelletjesavond/Keezen.

Start om 20.00 uur. Locatie: bij Karin Laan. Er waren 16 deelnemers, dus 4 speeltafels. Het was een geslaagde avond. Gerda zorgde voor de drank en hapjes.      

 

Zaterdag 28 maart Kindermiddag van 14.00 – 16.00 uur bij Villa Harlekijn

Er waren totaal 32 kinderen waarvan 12 van BEO. Veel kinderen zijn zowel BEO-leden als kinderen van Villa Harlekijn. Helaas was het weer niet zo goed, waardoor het springkussen afgezegd moest worden. De puzzeltocht kon wel doorgaan. Het was toen net droog. Ondanks het weer was het weer een geslaagde activiteit.         

                       

Vrijdag 24 april Jaarvergadering in de Nieuwe Baanbreker

32 deelnemers. Inloop: 18.00 uur en het buffet om 18.30 uur. Om 20.00 uur start vergadering.

 

Dinsdag 19 mei Lezing door Jan Baas over het besturen van een stad, in het stadhuis

Dit was een groot succes! Jan Baas hield een boeiende presentatie. Eerst over de geschiedenis van het stadhuis en daarna over het besturen van een stad als Enkhuizen. Het was allemaal goed verzorgd; we werden ontvangen met koffie/thee en na afloop was er nog wat te drinken. Er was alle tijd voor het stellen van vragen. Er waren totaal 14 personen.

 

Zaterdag 6 juni RABO-fietssponsortocht

Er hebben totaal 8 mensen mee gefietst. Het was érg druk, maar gezellig. Iedereen wilde ook deze keer toch graag na afloop meteen naar huis, dus niet meer met elkaar nog ergens iets drinken.

                                  

Zaterdag 20 juni Midzomernachtfeest in de tuin bij Karin Laan

Er waren 23 leden aanwezig. Er waren diverse voordrachten. Dat maakte het geheel weer extra leuk.

 

Zaterdag 15 augustus Buurtbarbecue op het speelplein van Villa Harlekijn.

Start vanaf 17.00 uur. Er waren dit jaar 39 personen aanwezig en het was goed weer. Dit jaar waren er geen kinderen bij. Het opruimen met elkaar ging heel snel en was zo geregeld. Dat was heel prettig. De bar-bediening verliep goed. We hadden dit jaar geen bonnetjes. Dat werkte prima. De statafels waren leuk en stonden op een goede plek; net even buiten de tent.

 

Zondag 27 september Excursie naar jachtwerf Stofberg.

Er waren totaal 19 personen. Het was een groot succes. Pim Stofberg heeft vol passie verteld over zijn vak en ons veel laten zien. Ineke had een appeltaart gebakken als dank. Dit werd erg gewaardeerd.

 

Zondag 25 oktober Wandeling door ’t Suud, verzorgd door Kees Schilder

Aanvang: 14.00 uur. De rondwandeling bleek een groot succes. Kees vertelde veel over zijn herinneringen van zijn tijd toen hij hier opgroeide. Er hadden zich 23 leden hiervoor opgegeven.

 

Woensdag 11 november Sint-Maarten lampionnenoptocht.

Start: 17.15 uur vanaf het AH-plein. Het weer was prima. Na afloop is er bij Gerda geëvalueerd onder het genot van een heerlijke kop erwtensoep en brood. Het was vrij druk. SBS maakte opnames voor het programma Hart van Nederland.


Gemeente

In april hebben we een bijeenkomst bijgewoond van de gemeente waar uitleg gegeven werd over het nieuwe subsidiebeleid en op 27 mei hebben we weer een gesprek gehad met de gemeente over allerlei onderwerpen m.b.t. onze buurt (het verslag daarvan staat op de BEO-website). In dit (in principe halfjaarlijkse) overleg wordt geëvalueerd welke punten uit het vorige gesprek al dan niet gerealiseerd zijn en er worden eventueel nieuwe onderwerpen ter sprake gebracht. Het was ook deze keer weer een constructief overleg.

Website

De website vormt een belangrijk onderdeel van ons ‘gezicht naar buiten toe’. Het is een informatiebron voor alle leden, maar ook voor iedereen die iets over BEO wil weten. Regelmatig wordt onze website bezocht, vooral tijdens de weken rond Sint Maarten. We proberen van elke activiteit een kort verslagje te publiceren en foto’s te plaatsen. De berichten over Lief en Leed, verslagen van Jaarvergaderingen enz. zijn exclusief voor BEO-leden, want daarvoor moet je kunnen inloggen.