10 October 2017 marijnberends

Sint Maarten optocht zaterdag 11-11-2017

 

BEO (Buurtvereniging Boschplein en Omgeving) nodigt alle kinderen van Enkhuizen van harte uit om op zaterdag 11 november aanstaande weer mee te doen aan de Sint Maartenoptocht in de binnenstad van Enkhuizen.

Het programma ziet er als volgt uit:

De optocht start om 17.15 uur vanaf het AH plein aan de Molenweg. Onder muzikale begeleiding van fanfarecorps Dindua zal de stoet op pad gaan, via de Westerstraat naar het Stadhuis. Ook Sint Maarten rijdt te paard mee in de optocht. Bij het stadhuis aangekomen (± 17.30 uur) vindt hij een schaars geklede bedelaar op het bordes, waarna Sint Maarten met zijn zwaard de helft van zijn mantel afsnijdt. Die geeft hij aan de bedelaar om zich ermee te beschermen tegen de barre kou.

Een koortje dat wordt gevormd door kinderen van kinderkoor ‘Eigenwijs’, basisschool ‘Pancratius’ en Montessorischool ‘De Wegwijzer’ (wellicht aangevuld met kinderen van andere basisscholen, geef je hiervoor op via beo.enkhuizen@gmail.com“>beo.enkhuizen@gmail.com !) zal het speciale Sint Maartenlied over de legende van Sint Maarten zingen. Iedereen kan het leren, want het lied staat op de website van BEO www.beo-enkhuizen.nl (openen in Safari, Google Chrome of op je iPad via de Puffin-browser, lukt altijd!).

Burgemeester Jan Baas zal de kinderen kort toespreken, waarna de stoet verder loopt naar het eindpunt op het Boschplein, waar alle kinderen op het speelplein van Villa Harlekijn warme chocolademelk (of limonade) en iets lekkers krijgen. Daarna, rond 18.00 uur, is het tijd om weer naar huis te gaan.

 Tot ziens op 11 november!

N.B.

We hopen natuurlijk allemaal op goed weer.

Toch raden wij iedereen aan om de weerberichten goed in de gaten te houden. Mochten er voor deze middag stormwaarschuwingen worden gemeld, zouden wij misschien wel (net als in 2010) genoodzaakt kunnen zijn om de Sint Maartenoptocht af te blazen.

Kijk bij erg slechte voorspellingen daarom op 11 november na 14.00 uur even op onze website: www.beo-enkhuizen.nl ! Daar vindt u die dag vanaf dat tijdstip een bericht over het al dan niet doorgaan van de optocht.